χαρτιά περράκης από το 1887

Small Talk


ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΕΡΡΑΚΗ
Μερικά πράγματα που μου έμαθε το χαρτί

Το χαρτί δεν είναι απλά μια επιφάνεια προς εκτύπωση αλλά προκαλεί έντονα συναισθήματα με τα χρώματα – την αφή – την μυρωδιά του – είναι γεμάτο ζωή. Το χαρτί είναι ζωντανός οργανισμός.

Σε μια εποχή που η παγκόσμια οικονομία ενθαρρύνει την μαζική παραγωγή, η αίσθηση της καλής απόδοσης, της διαχρονικότητας και της πολυτέλειας δεν μπορεί να επιτευχθεί με υλικά μέτριας ποιότητας.

Πως θα έχουμε οικονομικότερο έντυπο χρησιμοποιώντας ακριβότερα χαρτιά;
H μείωση του κοστολογίου της έντυπης παραγωγής είναι αποτέλεσμα της μικρής επεξεργασίας που χρειάζεται ένα όμορφο χαρτί π.χ. η εκτύπωση ενός μόνο χρώματος σ΄ ένα βαμβακερό χαρτί αρκεί για να μετατοπίσουμε ασυνείδητα την έμφαση στην παράδοση και τις κλασικές αξίες

Οι 700 τόνοι που πουλάμε είναι μεν μια πολύ μικρή ποσότητα σε σχέση με τις χιλιάδες τόνων που πωλούνται, ακριβώς αυτό όμως είναι που διαφοροποιεί τις δουλειές που γίνονται με τέτοια χαρτιά.

Είμαι περήφανη για την ιστορία των 120 ετών. Νοιώθω ότι συνεχίζω κάτι σπάνιο για την Ελλάδα. Μια επιχείρηση από τον προηγούμενο αιώνα.

Το επάγγελμά μου θα το έλεγα «paper for design». Αναγκαία συνθήκη ο μηχανισμός logistics στην εμπορία χάρτου.

Τα πιο εξεζητημένα ειδικά χαρτιά για την εκτύπωση και για την συσκευασία ειδών πολυτελείας, είναι μια διαδικασία δημιουργική που οδηγεί σε νέες τάσεις.

Το χαρτί μπορεί να προκαλέσει δυνατή συγκίνηση με έναν ανορθόδοξο τρόπο.

Το μάρκετινγκ και οι δημόσιες σχέσεις είναι το ίδιο σημαντικά όπως η σελουλόζη (χαρτοπολτός) και το νερό.

Δεν προτιμώ το παλιό ή το καινούριο αλλά τον ευφυή συνδυασμό των δύο.

Μια μεγάλη γκάμα και σε επαρκή αποθέματα καθώς και η υψηλή ποιότητα είναι αυτό που επαινούν οι πελάτες. Αυτό είναι η δύναμή μας.